top of page

Παιχνίδια με τα ζώα...Αλλά τα ζώα δεν είναι παιχνίδια!


"Πέτα του την μπάλα, να στη φέρει πίσω"

Πέτα του τη μπάλα να στη φέρει πίσω, τρέξε μαζί του, πηδήξτε εμπόδια, αγκάλιασέ τον, τραγούδα του...διάβασέ του ή, ακόμα, πες του και τον πόνο σου ... Θυμήσου, όμως, πως χρειάζεται και αυτός τον χώρο και τον χρόνο του!!

Τα παιχνίδια με το κατοικίδιό μας δίνουν χαρά σε εμάς και σε εκείνο. Το παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και αποτελεί βασικό αντικείμενο ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας για παιδιά και μεγάλους. Ταυτόχρονα, το παιχνίδι είναι απαραίτητο και για τον σκύλο, καθώς ασκείται.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως τα ζώα είναι ζωντανοί οργανισμοί κι έχουν ανάγκες και δικαιώματα.

Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να σέβονται τα ζώα!

Συχνά, βλέπω παιδιά να τραβούν το τρίχωμα του ζώου και να του προκαλούν πόνο. Άλλες φορές του τραβούν την ουρά ή τα αυτιά. Είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται σωστά. Επίσης, καλό είναι να τους μάθουμε να χαϊδεύουν έναν σκύλο κάτω από τη μουσούδα και όχι πίσω και πάνω από το κεφάλι, καθώς έτσι, νιώθει ασφάλεια.

Σημαντικό είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να επικοινωνήσουν με το ζώο μαθαίνοντάς τους τον κώδικα επικοινωνίας. Κάντε και το παιδί σας χειριστή του σκύλου, συμπεριλάβετέ το στην εκπαίδευση!

Και το σπουδαιότερο: Την ώρα που ο σκύλος τρώει δεν πρέπει να του πειράζουμε το πιάτο! Μαθαίνουμε τα παιδιά να ταΐζουν το ζώο και μετά να περιμένουν για όσο χρειαστεί.

Τολμήστε να βάλετε αυτά τα όρια στα παιδιά σας! Έτσι, θα μάθουν να σέβονται και θα οριοθετηθούν! Σπουδαίες κατακτήσεις για όλη τους τη ζωή!

Τα παιχνίδια με το κατοικίδιο είναι υπέροχα, όμως, δεν ξεχνώ πως το ζώο δεν είναι παιχνίδι!

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page